• Novinky

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci, od pondelka, 3.5.2021 zostáva náš okres v červenej farbe, platia pre nás tieto pravidlá:

            • Oznam

            • Riaditeľstvo Základnej školy v  Michaľanoch vám oznamuje, že na základe rozhodnutia Ministerstva školstva s účinnosťou od 26. apríla 2021 sa obnovuje prezenčné vzdelávanie pre všetky ročníky v základnej škole. Podmienkou nástupu je platný negatívny test zákonného zástupcu a žiaka druhého stupňa nie starší ako 7 dní alebo výnimka z testovania. Dištančné vzdelávanie sa od 26. apríla ruší.

            • Oznam

            • Milí rodičia budúcich prváčikov, ak ste ešte nezapísali svoje dieťa do našej školy elektronicky, tak ho môžete zapísať v škole 20.4.2021 o 13: 30 t.j. v utorok bez prítomnosti detí. K zápisu potrebujete občiansky preukaz a rodný list dieťaťa. Pre vstup do budovy školy potrebujete negatívny test na covid nie starší ako 7 dní.

            • Návrat 8. a 9. ročníka do školy od 19.4.2021

            • Vážení rodičia a žiaci,

                        žiaci 8. a 9. ročníka sa vracajú do školy. Máme z toho veľkú radosť.

              1. Od pondelka vstúpia títo žiaci do dvoch adaptačných týždňov

              (19.4.-30.4.2021)

               

              2. V zmysle Metodického pokynu Štátneho pedagogického ústavu (ŠPU) a v zmysle Usmernenia ministra školstva SR k návratu žiakov - bude  hlavnou náplňou našej práce, počas adaptačných týždňov,  venovať pozornosť Vášmu dieťaťu predovšetkým ako ľudskej osobe, ktorá prešla dlhým , náročným obdobím odlúčenia od školy a kolektívu.

               

              3. Tejto skutočnosti zodpovedá adaptačný rozvrh pre týchto žiakov, ktorý bude platiť dva týždne a je zverejnený na edupage.

               

              4. Adaptačný rozvrh je plný aktivít zameraných na osobnosť Vašich detí v rámci Triednických hodín.(TRH). Najväčší priestor je preto venovaný práve času, ktorý tematicky budú najviac tráviť s triednymi učiteľmi.

               

              5. Adaptačný rozvrh tvoria aj profánne predmety, na ktoré si žiaci budú nosiť riadne učebné pomôcky. Počas adaptačných týždňov, ale nebudú skúšaní, nebudú písať testy a nebude prebiehať klasifikácia.  Vyučovanie bude prebiehať opakovaním prebratého učiva a  interaktívne.

               

              6. Aktivity na TRH budú tematicky, odborne a kvalitne pripravené tak, aby boli pre žiakov pozitívnym zážitkom a odmenou za čas odlúčenia od školy.

               

              7. Prosíme rodičov, aby nevnímali tieto aktivity ako "hranie", alebo ako "stratený čas". Naopak sú pre žiakov a ich obnovu školských návykov mimoriadne potrebné a dôležité.

               

              8. Vyučovanie na II. stupni pre 5.,6. a 7.ročník bude jednotne zachované dištančnou formou.

               

              V praxi to znamená , že počas adaptačného rozvrhu pre 8. a 9. ročník (19.4.-30.4.2021)

               

               

               

              • hodina začína vždy o  7:35h, hodiny budú 45 min.,
              • žiaci majú povinnosť prichádzať do školy včas od 7:15h a byť v triede najneskôr 10 minút pred zvonením,
              • vyučovací deň bude mať 5 vyuč. hodín podľa adapt. rozvrhu

               

              Žiaci, veľmi sa na Vás tešíme, pracujeme pre Vás s radosťou  a sme tu pre Vás každý deň.

               

              Mgr. Ľudmila Zembuchová, riaditeľka školy

            • Oznam

            • Milí naši malí a veľkí čitatelia, v našej školskej knižnici na vás čakajú nové knihy, ktoré sme zakúpili z projektu Čítame radi. Veríme, že nové príbehy vás potešia a knižnicu čoskoro navštívite.

            • Oznam

            • Dňa 8.4. 2021 sa naši žiaci  zúčastnili on – line matematickej tímovej súťaže Matematický expres Matboj MatX. V časovom limite 90 minút mali žiaci vypočítať ako skupina 35 úloh. Mali sme vytvorené dve štrorčlenné skupiny z 8. ročníka a dve štvorčlenné skupiny zo 7. ročníka. Žiaci dostali heslo a ID číslo, podľa ktorého sa sami museli napojiť a už museli mať vytvorenú na ZOOM svoju štvorčlennú skupinu ,kde zdieľali všetci štyria spoločne zadanie úloh. Iba jeden, kto skupinu vytvoril mohol odpoveď zaznamenávať a ostatní mu pomáhali pri formulovaní výsledku.V čase pandemického vzdelávania sa snažíme žiakov zapájať i do takýchto súťaží, a pootvoriť im aj iné dvere do on- line priestoru: ide o skúsenosť so spoluprácou pri spoločnom hľadaní riešenia problému v stanovenom čase je v matematických súťažiach unikát a je to výzva nielen pre žiakov, ale aj pre nás učiteľov.Súťaže sa zúčastnilo okolo 200 tímov zo Slovenska a Čiech. Umiestnili sme sa v prostriedku listiny ,to však nie pre nás maximálne podstatné, aj keď sme tomu veľmi radi . Pre nás je dôležité a maximálne podstatné, že sa naši žiaci zúčastnili súťaže a chceme žiakov i teraz v sťažených podmienkach pripravovať do života tak, aby sa vedeli chytiť každej výzvy, ktorá príde a posunie ich v stanovenom čase a v spolupráci dopredu k ich spokojnosti.

              Výsledky si môžete pozrieť tu:https://matx.p-mat.sk/sk/results

            • Oznam

            • Vážení rodičia,milí žiaci, od 12.apríla okres Trebišov prechádza do červeného pásma . Podľa aktuálneho covid automatu vyučovanie pre prvý stupeň a špeciálne triedy je prezenčné. Podmienkou nástupu do školy je platný negatívny test jedného z rodičov. Žiaci sa zatiaľ netestujú. Po dohode so zriaďovateľom Vám s potešením oznamujem,že aj naša škola otvorí svoje brány. Začiatok vyučovania je 7:35 hod.

            • Oznam

            • Zmena rozhodnutia ministra z 30. 3. 2021

              Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

              Mení rozhodnutie č. 2021/10079:2-A1810 z 2. marca 2021 v znení rozhodnutia č. 2021/10079:3-A1810 z 19. marca 2021 takto:

              v úvodnej vete sa slová „6. apríla“ nahrádzajú slovami „11. apríla“.

              Odvolávajúc sa na toto rozhodnutie oznamujem, že nástup na prezenčné vzdelávanie žiakov 1.stupňa a žiakov špeciálnych tried sa posúva na 12.apríla.

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci, po konzultácii zriadovateľa s RÚVZ so sídlom v Trebišove, po veľkonočných prázdninách,  od 7.apríla nastúpia na prezenčnú výčbu( v škole), žiaci 1.stupňa a žiaci špeciálnych tried. Nástup žiakov je podmienený platným negatívnym testom nie starším ako 7 dní, ktorým je potrebné sa v stredu ráno osobne preukázať.

            • Zápis do 1.ročníka

            • Vážení rodičia, milí predškoláci, srdečne Vás pozývame na zápis do 1. ročníka. Rodičia Vás môžu zapísať aj elektronicky na našej stránke. Kliknite na záložku žiaci a rodičia, elektronická prihláška.

            • Oznam

            • Vážení rodičia,milí žiaci, na pokyn zriaďovateľa sme zisťovali záujem rodičov žiakov 1.stupňa o nástup ich detí do školy . Žiaľ, od 15.marca ,budeme v čiernom okrese, preto na základe odporúčania RÚVZ, zostávame aj naďalej na dištančnom vzdelávaní. O ďalšom postupe Vás budeme včas informovať.

            • Vesmír očami detí

            • Tak ako každý rok, tak aj tento sa naši žiaci zapojili do výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí". Aj napriek tomu, že bol prebiehajúci ročník poznačený covidovou pandémiou a museli sme sa vzdelávať dištančnou formou z domu, práce sa veľmi podarili a budú reprezentovať našu školu. Veď posúďte sami!