• Novinky

            • Oznam ŠJ

            • S účinnosťou od 1.1. 2019 nadobúda účinnosť novela zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, ktorá sa týka najmä poskytovania dotácie na stravu.

              Rodičia, ktorí chcú, aby si jeho dieťa uplatnilo túto dotáciu, musia svoje dieťa zapísať na stravu. Tie deti, ktoré sú v škole dostanú zápisné lístky od triednych učiteľov. Tie, ktoré sú doma, musia vypísať Zapisny_listok1.pdf  doma alebo prísť osobne k vedúcej ŠJ pre zápisný lístok. Doručiť zápisné lístky vedúcej ŠJ je potrené do konca júna. Zápisný lístok si treba dôkladne prečítať. Pokiaľ štát nezruší novelu zákona o dotáciách, dieťa má nárok na túto dotáciu.     Valéria Orosová, ved.ŠJ

               

            • Oznam

            • Riaditeľstvo ZŠ oznamuje rodičom a žiakom 1. až 5. ročníka, že od 15. júna sa ruší dištančné vzdelávanie. Žiaci budú vzdelávaní prezenčne ( v škole) podľa rozvrhu hodín. Žiaci 6.až 9.ročníka budú vzdelávaní naďalej dištančnou formou.

              Prosíme rodičov, aby svojim deťom zabezpečili dve rúška, prezúvky a jednorázové hygienické vreckovky.

              Rozhodnutím ministra školstva č.2020/12614:1-A2110 pri príchode do a zo školy žiakov nemusí sprevádzať zákonný zástupca.

              Tešíme sa na Vás

              riad.školy 

            • Zapoj sa do súťaže

            • Vážení rodičia a milí žiaci!

               

              Dovoľujem si dať Vám do pozornosti súťaž pre deti a mládež s názvom Výhovorky bokom,

              ktorej cieľom je podporiť u mladých ľudí zdravý životný štýl.

               

              Súťaž prebieha od 01.06.2020 do 30.06.2020

               

              Je zložená z 12 výziev, ktoré si pre účastníkov pripravili známe osobnosti ako:

              Nasťa Kuzminová, Michal Martikán, Sima Martausová, Adela Vinczeová, Michal Baštrng Kubovčík, Martin Feherváry, Juraj Práger, Alexandra Giňová,  Samuel Andrejčík,  Martin Thám Bartek,  Dobrodej Krzewinski,  Matúš Svinčák.

               

              Splnenie výzvy súťažiaci dokladujú fotkou alebo videom, ktoré zverejnia na svojom Instagramovom, alebo Facebookovom účte a označia hashtagom príslušnej výzvy.

              Svoj progres v plnení výziev môžu súťažiaci sledovať v prehľadnej tabuľke, ktorú nájdu na stránke súťaže.

              V každej výzve vyžrebujeme troch výhercov, pre ktorých máme pripravené ceny.

               

              Viac sa dozviete na stránke www.vyhovorkybokom.sk

               

            • Oznam

            • Milí rodičia,

              ak by ste mali záujem o vzdelávanie Vašich detí v škole(ročníky 1 až 5) od budúceho týždňa ( 8.6. ) oznámte to, prosím, triednym učiteľom.

            • Doplňujúce informácie k otvoreniu školy od 1.júna 2020 pre žiakov 1.- 5.ročníka

            • Organizácia bude prebiehať nasledovne:

              Žiaci sú rozdelení do troch skupín.

               ·         1.skupinu bude tvoriť ročník 1. a 2. Nástup do školy bude od 7:15 do 7:30 vchodom od školského klubu detí.(bočný vchod) 

              ·           2.skupinu tvoria žiaci III.A, III.B, IV.A a IV.B  triedy. Nástup do školy bude 7:15 do 7:25 hlavným vchodom. Následne budú vydezinfikované priestory vchodov školy. 

              ·           3.skupinu tvoria žiaci V.A, V.B, V.C. Nástup do školy od 7:35 do  7:45 hlavným vchodom

              Žiaci prídu spolu so svojim zákonným zástupcom, a odchádzajú so zákonným zástupcom, resp. poverenou osobou, s ktorou žije v spoločnej domácnosti a je staršia ako 18 rokov a mladšia ako 65 rokov

               ·         Vzdelávanie bude prebiehať od 8:00 do 12:00 hodiny blokovou formou, ktorá bude zameraná na opakovanie učiva a socializáciu. V rámci vzdelávania bude žiakom poskytnuté stravovanie v školskej jedálni za dodržania prísnych hygienických podmienok. 

              ·         V čase od 12:00 do 16:00 bude pre jednotlivé skupiny k dispozícii školský klub detí

              Žiaci, ktorí nebudú navštevovať školu, sa budú vzdelávať naďalej dištančnou formou

              Žiaci 6. – 9. roč.budú pokračovať dištančnou formou vyučovania ako doteraz.

              Do školy môžu prísť iba prihlásení žiaci v danom týždni. Prinesú si prezúvky, dve rúška, hygienické vreckovky, písacie potreby, zošity, veci na výtvarnú výchovu( farbičky, výkresy, farby, farebný papier, plastelínu....)

              Pokyny pre rodičov: 

              Rodič:

              • Sprevádza svoje dieťa pri nástupe a odchode do a zo školy
              • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
              •  Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.
              • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné   Vyhlasenie.docx  o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie .  V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.
              • Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené



            • POZOR ZMENA

            •  

              NOVÉ KRITÉRIÁ HODNOTENIA A KLASIFIKÁCIE ŽIAKOV V 2. POLROKU ŠKOLSKÉHO ROKA 2019/2020

               

                   Minister školstva vydal 06.04.2020 Usmernenie na hodnotenie žiakov základnej školy v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020. Následne ich 20.4.2020 aktualizoval. Školám z usmernenia vyplývala povinnosť do 30.4.2020 prijať a zverejniť kritéria koncoročného hodnotenia, čo sme aj zrealizovali. Aj po tomto termíne však nastali nezrovnalosti, názorové posuny a zmeny zo strany Štátneho pedagogického ústavu a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, a preto pedagogická rada ruší schválené zo dňa 20.4.2020 Inovované kritériá hodnotenia na konci šk. roku 2019/2020 a prijíma nové zo dňa 22.5.2020.     

                   V snahe zabezpečiť v budúcnosti rovnosť šancí našich žiakov pri prijímacom konaní na SŠ a spravodlivosť pri hodnotení každého žiaka s rešpektovaním jeho individuálnych podmienok na domácu prípravu počas dištančného vzdelávania, pedagogická rada prijíma nasledujúce opatrenia:

              1.stupeň bude klasifikovať slovne.

              Na 2. stupni budú žiaci klasifikovaní zo všetkých predmetov formou známky, okrem výchovných predmetov: (telesná výchova, výtvarná výchova, hudobná výchova, etická výchova , náboženská výchova ), predmetov občianska náuka , informatika, technika, praktické vyučovanie a disponibilných predmetov kde budú hodnotení formou „absolvoval/a“ alebo „neabsolvoval/a“.

              PODKLADY NA HODNOTENIE

              Všetci žiaci školy sa naďalej budú zúčastňovať dištančného vzdelávania, (resp. vypracúvajú zadané pracovné listy) riadené vyučujúcimi príslušných predmetov. Sú povinní zúčastňovať sa online vyučovacích hodín, ak na to majú podmienky. Pripravujú sa formou samoštúdia podľa priebežne zasielaných zdrojov. Zadávané úlohy spracovávajú podľa harmonogramu, ktorý určí učiteľ. Učiteľ poskytuje žiakom konštruktívnu spätnú väzbu, pomenováva prednosti aj nedostatky, povie, čo a ako môže zlepšiť. Priebežné hodnotenie má mať výrazne individuálny charakter a motivačnú funkciu. Učitelia jednotlivých predmetov budú zadávať žiakom úlohy podľa usmernenia vydaného riaditeľkou školy. Pri celkovom hodnotení a klasifikácii bude teda brať do úvahy rozvoj žiaka v rôznych oblastiach, jeho snahu spolupodieľať sa na dištančnom vzdelávaní, ale aj stav vedomostí a zručností žiaka pred prerušením výučby.

              PODMIENKY UZAVRETIA KLASIFIKÁCIE Podmienkou uzavretia klasifikácie vo všetkých vyučovacích predmetoch je snaha doplniť si a naďalej pracovať na odovzdávaní pridelených zadaní a to aj formou online hodín. Každý učiteľ v súlade s princípmi a zásadami v usmernení MŠVVaŠ (viď.: https://www.ucimenadialku.sk/subory/usmernenie- hodnotenie-ziakov-zakladnych-skol.pdf ) si určí bližšie podmienky uzavretia klasifikácie daného predmetu, s ktorými oboznámi žiakov v čo najkratšom čase.

              POSTUP ŽIAKA DO VYŠŠIEHO ROČNÍKA V čase mimoriadnej situácie je vo výnimočných prípadoch možné určiť pred postupom do vyššieho ročníka preskúšanie u tých žiakov, ktorí zo subjektívnych príčin neplnili požiadavky vyučovania na diaľku, a dosiahli neuspokojivé výsledky za obdobie pred prerušením vyučovania. Preskúšanie je možné najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania v školách alebo do 31.8.2020. O preskúšaní žiaka rozhoduje pedagogická rada. Obdobne/analogicky žiaci, ktorí v 1. polroku dostali známku nedostatočný z dvoch a viac predmetov alebo boli neklasifikovaní, môžu absolvovať komisionálne skúšky najneskôr do 31.8.2020.

               

               

              V Michaľanoch 22.5.2020                                                          Mgr Ľudmila Zembuchová

                                                                                                                                           riad.školy

            • Oznam o otvorení školy

            • Vážení rodičia,

              podľa vyhlásenia ministra školstva, aj my znovu otvoríme brány školy 1.júna. Do školy môžu prísť iba žiaci ročníkov 1. až 5. Žiaci do školy budú prichádzať v časových intervaloch od 7:15 do 8:15 v sprievode rodičov. Najprv sa im zmerá teplota skontrolujú sa rúška a hygenické vreckovky a následne žiak odchádza v sprievode svojho učiteľa do triedy k svojej skupine. V skupine môže byť najviac 20 detí. Nemusia to byť deti z jednej triedy. Skupinu bude mať na starosti do 12:00 hod. jeden učiteľ. Skupinu, ktorá ostáva poobede v družine ,prebiere poobedňajšia služba. V družine môže zostať do 16:00 hodiny. Žiakom sa poskytne aj obed.  Žiaci odchádzajú domov v sprievode svojho zákonného zástupcu.  Bližšie informácie vám podáme zajtra, resp.v priebehu budúceho týždňa.

            • Oznam

            • Pozor zmena!

              Upozorňujeme rodičov žiakov, ktorí v tomto školskom roku končia povinnú školskú dochádzku, aby prihlášku na strednú školu prišli osobne podpísať a prevziať do školy dňa 8. mája (t.j. v piatok v deň pracovného pokoja) v čase od 9:00 do 10:00 hodiny IX.A a v čase od 10:00 do 11:00 hod. IX.B.

              Rodičia žiakov, ktorí končia v nižšom ročníku v čase od 9:00 do 11:00 hod.

              Prosíme rodičov, aby dodržiavali  prísne hygienické pravidlá. Vstup do  školy len s rúškom, rukavicami a vlastným perom. 

               

               

               

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci!

                   Na základe rozhodnutia riaditeľky školy, po prerokovaní s pedagogickou radou konanou dňa 20. apríla 2020, nebude záverečné hodnotenie žiakov klasifikované známkou. Hodnotenie bude slovné, a to absolvoval alebo neabsolvoval, čo znamená, že žiaci si majú naďalej plniť školské povinnosti. Toto rozhodnutie bolo vydané na základe

              Usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020.

              Postup do vyššieho ročníka

               1. V čase mimoriadnej situácie nemôže byť žiak zo žiadneho predmetu hodnotený stupňom prospechu nedostatočný alebo dosiahol neuspokojivé výsledky, t.j. nemôže opakovať ročník okrem prípadov, uvedených v bode 2 a 3.

              2.  V čase mimoriadnej situácie je vo výnimočných prípadoch možné určiť pred postupom do vyššieho ročníka preskúšanie u tých žiakov, ktorí zo subjektívnych príčin neplnili požiadavky vyučovania na diaľku, a dosiahli neuspokojivé výsledky za obdobie pred prerušením vyučovania. O preskúšaní žiaka rozhoduje pedagogická rada.

              3. V čase mimoriadnej situácie žiaci, ktorí v 1. polroku dostali známku nedostatočnú z dvoch a viac predmetov alebo boli neklasifikovaní, môžu absolvovať komisionálne skúšky najneskôr do 31.8.2020.

              Z uvedeného vyplýva, že ak žiaci neurobia komisionálnu skúšku, tak nemôžu postúpiť!

              Preto Vás prosím pristupujte k svojej práci zodpovedne.

              riad.ZŠ

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              na základe vyhlásenia ministra školstva, školy zostávajú zatvorené na neurčito. V našej škole Vám zostali vaše osobné veci: (tepláky, hygienické vrecúška, pomôcky na výtvarnú výchovu a pod.). Preto  je potrebné, aby ste si ich prišli prevziať.

              Vstup do školy k prevzatiu týchto vecí bude možný za prísnych hygienických podmienok (rúška, rukavice  a dodržiavanie bezpečnostnej vzdialenosti) . Pri vstupe do školy dodržiavajte pokyny poverenej osoby v dňoch :

              22.apríla t.j. streda od             13:00 hod.- 14:00 hod. I.A , II.A, IV.B

                                                             14:00 hod. – 15:00 hod. III.A,III.B, IV.A

               

              23.apríla t.j. štvrtok od           13:00 hod. – 14:00 hod. V.A, V.B, V.C

                                                             14:00 hod. – 15:00 hod. VI.A, VI.B, VI.C

               

              24.apríla t.j. piatok od              13:00 hod. – 14:00 hod. VII.A, VII.B

                                                             14:00 hod. – 15:00 hod. VIII.A, IX.A, IX.B

              Za ústretový prístup ďakujem.
              riaditeľka školy

            • Oznam

            •            

                        Usmernenie a pokyny vypracované Základnou školou v Michaľanoch  pre rodičov k podávaniu prihlášky na SŠ

               

              • Do 26.4.2020 oznámia rodičia výchovnej  poradkyni  definitívny výber 2 stredných škôl (prípadne iba jednej) aj s presnými odbormi formou správy na EDUPAGE – poradie škôl zvoľte podľa vážnosti záujmu.
              • V termíne od 27.4. – 1.5.2020 budú  údaje spracované a vytlačené prihlášky aj zápisné lístky.
              • V termíne od 4.5.2020 budú prihlášky v spolupráci s obecnými úradmi doručené rodičom.
              • Rodič a žiak prihlášky podpíšu a odošlú poštou na adresu príslušnej strednej školy do 15.5.2020.
              • V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte výchovnú poradkyňu Mgr. Dagmar Šatalovú (0905359472,  satalova.d@centrum.sk ).

               

               

            • oznam

            • Milí rodičia budúcich prváčikov. S ohľadom na momentálnu situáciu Vám ponúkame možnosť zapísať vášho budúceho prváčika, budúcu prváčku prostredníctvom prihlášky, ktorú nájdete na stránke našej školy. Tešíme sa na Vás .

               

            • Oznam

            • Milí rodičia budúcich prváčikov. S ohľadom na momentálnu situáciu Vám ponúkame možnosť zapísať vášho budúceho prváčika, budúcu prváčku prostredníctvom prihlášky, ktorú nájdete na stránke našej školy. Tešíme sa na Vás 🙂

               

            • Oznam

            •  

              Ministerstvo školstva s Úradom verejného zdravotníctva, hlavným hygienikom a krízovým štábom prijali tieto opatrenia:

                            1. Vyučovanie sa prerušuje do odvolania

                            2. Ruší sa TESTOVANIE 9 - testovanie deviatakov

                         3. Prihlášky na stredné školy bude možné podať do 15. mája. Potvrdenie od lekára nebude potrebné. (Postup podávania prihlášok na SŠ budeme upresňovať.)

                         4. Zápis do 1. ročníka ZŠ sa uskutoční od 15. - 30. apríla, a to bez osobnej prítomnosti detí. (Termín upresníme na www stránke školy, na facebooku, aj v miestnom rozhlase.)

                   Vážení rodičia, milí žiaci,podľa odporúčaní Ministerstva školstva SR budeme naďalej postupovať podľa našich podmienok. Keďže už od septembra máme elektronickú triednu knihu, učivo máte zadávané každý deň podľa rozvrhu.

                     Zdôrazňujem, toto nie sú prázdniny, preto vás žiadam, aby ste zodpovedne pristupovali k plneniu úloh, ktoré dostávate od učiteľov.

              Nezabudnite dodržiavať hygienu a všetky opatrenia, ktoré sú v tieto dni nevyhnutné!!!

              O všetkých zmenách, či ďalších postupoch Vás budeme včas informovať.

              riad. školy

            • Oznam

            • Riaditeľstvo Základnej školy v Michaľanoch oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že  dňa 13.03.2020 udeľuje riaditeľské voľno.