• Novinky

            • Zápis do 1.ročníka

            • Vážení rodičia, milí predškoláci, srdečne Vás pozývame na zápis do 1. ročníka. Rodičia Vás môžu zapísať aj elektronicky na našej stránke. Kliknite na záložku žiaci a rodičia, elektronická prihláška.

            • Oznam

            • Vážení rodičia,milí žiaci, na pokyn zriaďovateľa sme zisťovali záujem rodičov žiakov 1.stupňa o nástup ich detí do školy . Žiaľ, od 15.marca ,budeme v čiernom okrese, preto na základe odporúčania RÚVZ, zostávame aj naďalej na dištančnom vzdelávaní. O ďalšom postupe Vás budeme včas informovať.

            • Vesmír očami detí

            • Tak ako každý rok, tak aj tento sa naši žiaci zapojili do výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí". Aj napriek tomu, že bol prebiehajúci ročník poznačený covidovou pandémiou a museli sme sa vzdelávať dištančnou formou z domu, práce sa veľmi podarili a budú reprezentovať našu školu. Veď posúďte sami!

            • Oznam

            • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že na základe odporúčania RÚVZ, od 8.2.2021, žiaľ,školy neotvárame.

              Plánované testovanie sa uskutoční podľa pôvodného  harmonogramu. Budete ho potrebovať do práce.

              P.S: Verte, že ani nás tieto dezinformácie nemotivujú a máme ich plné zuby!

            • Oznam

            • Vážení rodičia, od 8.2.2021 obnovujeme prezenčné vzdelávanie žiakov 1. stupňa a žiakov špeciálnej triedy 1. stupňa. Podmienkou nástupu do školy je pretestovanie zamestnancov a jedného zákonného zástupcu žiaka. Testovanie bude prebiehať na Obecnom úrade v Michaľanoch dňa 6.2.2021, t.j. v sobotu.

              Harmonogram testovania:

              7:15 - 7:30 zamestnanci školy

              7:30 - 8:00 zákonný zástupca žiaka, ktorý navštevuje 1. a 2. ročník

              8:00 - 8:30 zákonný zástupca žiaka , ktorý navštevuje 3. a 4.ročník 

              Počas testovania si budú môcť rodičia vyzdvihnúť tlačivo "Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním osobných údajov", ktoré vypísané odovzdajú v pondelok triednym učiteľom.

            • Je Vaše dieťa zrelé pre zaradenie do ZŠ ?

            • Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie Trebišov Ul. kpt. Nálepku 1057/18, 075 01 Trebišov, č.t. 056/6723850, 6723876, e-mail: poradna@poradnatrebisov.sk   www.poradnatrebisov.sk

              Milí rodičia,

              vzhľadom na to, že aktuálne nie je možnosť osobného kontaktu, ponúkame Vám, aby ste svoje dieťa, čo sa týka jeho pripravenosti pre zaradenie do prvého ročníka ZŠ ohodnotili orientačne Vy sami na základe nižšie uvedených otázok.

              Pokiaľ zistíte u Vášho dieťaťa v niektorej z posudzovaných zložiek nedostatky, resp. vo všeobecnosti nie ste si istí, či má predpoklady pre zvládnutie učiva prvého ročníka ZŠ kontaktujte sa s odborníkmi nášho pracoviska CPPPaP na vyššie uvedené kontakty.

               

              1.Telesná zrelosť

              dokáže vaše dieťa skákať na jednej nohe ?

              - vie chodiť na bicykli bez oporných koliesok ?

              - zaviaže šnúrku na topánke ?

              - zručne zapne, rozopne gombíky na pánskej košeli ?

              2. Psychická zrelosť

              - dokáže samostatne, sústredene pracovať na úlohe, ktorú mu vy zadáte cca 15 -20 minút ?

              - má záujem, snaží sa úlohu splniť, dokončiť ?

              - drží správne ceruzku ?

              - dokáže samo bez vášho usmernenia nakresliť postavu, ktorá má hlavu oddelenú od trupu krkom. Na hlave sú nakreslené oči, nos, ústa a vlasy. Umiestni ruky, nohy na správne miesto na trupe. Nohy, ruky sú nakreslené dvojitými čiarami. Na rukách sú znázornené prsty v správnom počte ?

              - má vaše dieťa záujem o kreslenie? Dokáže pekne vyfarbiť omaľovánku ?

              - dokáže vaše dieťa jednoduchým spôsobom popísať, čo na obrázku vidí, čo sa tam deje. Dokáže vám povedať obsah čítanej alebo videnej rozprávky ?

              - je výslovnosť vášho dieťaťa správna ?

              - vie vaše dieťa spočítať, odčítať napr. predložené farbičky do 10 ?

              3. Emocionálna a sociálna zrelosť

              - má sklon vyžadovať veci plačom, trucovitým, vzdorovitým správaním, plače ak sa mu niečo nepodarí alebo mu niečo zakážete ?

              - dokáže počkať – nedožadovať sa pozornosti, ak sa mu chvíľu nevenujete, napr. ak sa rozprávate s niekým koho ste práve stretli?

              - hrá sa vaše dieťa s ostatnými deťmi v MŠ – t.j. vie sa pripojiť k ich hre, vie sa podieľať, rozvíjať spoločné hry s kamarátmi alebo iba presadzuje to, čo ono chce?

              - dokáže sa kontaktovať s cudzou osobou, dokáže odpovedať na jednoduché otázky Vášmu známemu – ako sa volá, kde býva, koľko má rokov atď. ?

              - dokáže byť dlhšiu dobu bez vašej prítomnosti ?

              - vedelo by ísť samo do menšieho obchodu a kúpiť dve veci napr. maslo a dva rožky ?

               

              Spracovala: PhDr. Helena Litváková

            • 2% dane

            • Vážení rodičia a priatelia školy, 

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše občianske  združenie PRIMA Škola. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

              Finančné prostriedky budú použité na:

              • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
              • skvalitnenie vybavenia školy

              Návod a tlačivo si môžete stiahnuť na našej stránke v záložke    O škole.....2 % dane

              Žiaci, ktorých rodičia darujú 2% nášmu občianskemu združeniu, budú mať poistné na školský rok 2021/2022 zadarmo.

               

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              tento rok , z dôvodu pretrvávajúcej  pandémie,  polročné vysvedčenie žiaci v printovej podobe nedostanú. Bude  generované elektronicky, následne bude zaslané na edupage rodičom a žiakom. Výpis známok sa zobrazí v novej správe, je dôležité si kliknúť na možnosť Stiahnúť a Podpísať. 

            • Oznam

            • Vážení rodičia,

              na základe pokynu RÚVZ v Trebišove vám oznamujeme, že Školský klub v ZŠ Michaľany  bude i budúci týždeň, t.j od 1.2.2021 zatvorený z dôvodu pretrvávajúcich karanténnych opatrení. :(

              O nástupe do školy Vás  budeme včas informovať. 

            • Oznam

            • Vážení rodičia!

              Na základe Usmernenia k priebežnému hodnoteniu a celkovému hodnoteniu žiakov základných škôl v školskom roku 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 sme na pedagogickej rade 13.1.2021 rozhodli o ukončení prvého polroka 2020/2021 31. januára 2021 a o celkovom hodnotení žiakov za prvý polrok školského roka 2020/2021nasledovne:

              1.   v prvom ročníku sa realizuje slovné hodnotenie

              2.  v druhom až deviatom ročníku a v špeciálnych triedach budú žiaci klasifikovaní známkou pri hlavných predmetoch( matematika, slovenský jazyk a literatúra, fyzika, biológia, chémia, dejepis, geografia, anglický jazyk, ruský jazyk v 7.- 9. ročníku)

              3. pri komplementárnych predmetoch( náboženská výchova, etická výchova, telesná a športová výchova, výtvarná výchova, hudobná výchova, pracovné vyučovanie, občianska náuka, technika, informatika, praktické vyučovanie, seminár zo slovenského jazyka, seminár z matematiky, zábavná angličtina a ruský jazyk v 5. ročníku) budú žiaci hodnotení len slovom absolvoval

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci!

              Na základe odporúčania MŠVVaŠ SR Riaditeľstvo ZŠ vydáva tieto pokyny:

              1. Od 11.1.2021 nastúpia do Školského klubu žiaci, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre, na základe zistenia záujmu triednymi učiteľmi. 

              2  Žiaci 1. a 2. stupňa a žiaci špeciálnych tried od 11.1. - 22.1. sa vzdelávajú dištančne.

              3. Podmienka návratu detí do škôl je testovanie, ktoré je naplánované 23.1.2021. MOM bude zriadené v priestoroch Obecného úradu v Michaľanoch. O harmonograme testovania sa dozviete včas od triednych učiteľov.

              4. V  prípade zmien Vás budeme informovať.

            • Darované Vianoce!

            • Prežívame zvláštny rok. Korona nás všetkých mení. Niekoho k dobrému a niekoho presne naopak. Malý kúsok pozitívna sa dostal aj k nám do školy. Firma 4 Cubes Services, s. r. o. sa rozhodla umožniť lepšie vzdelávanie pre desiatich žiakov našej školy, ktorým daruje tablety. Ďakujeme!

            • Najkrajší snehuliak

            •  Od 1.12 do 18.12. na našej škole prebiehala súťaž Najkrajší snehuliak. Cieľom súťaže bolo vniesť trochu zimnej atmosféry do našej školy, keďže sme sa snehovej nádielky zatiaľ nedočkali. To, že sme súťaž zrealizovali, sa ukázalo ako veľmi dobrá myšlienka. Snehuliaci nielenže vniesli do školy pravú zimnú atmosféru a vyzdobili priestory školy, ale po kreatívnej stránke prekonali naše očakávania. Nápaditosť, tvorivosť, rozmanitosť materiálov ako i prácnosť vyrážali dych. Máme veľmi šikovných žiakov a obetavých rodičov. Týmto sa, ako koordinátorka školského parlamentu (vyhlasovateľ súťaže), chcem poďakovať všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili. Vaše práce boli pastvou pre oči a pohladením pre dušu. Veríme, že sa zapojíte aj do ďalších nami pripravovaných akcií. Na víťazov i na všetkých, ktorí sa zapojili čakajú po návrate do školy pekné ceny. S úctou Mgr. E. Vagášová

            • Vôňa Vianoc v IV.A

            • V piatok 18. 12. 2020 sme boli posledný deň v škole pred Vianocami. Spolu sme prežili čaro Vianoc, aké prežívali naši predkovia.

              Spoločne sme si vyzdobili vetvičky tradičnými vianočnými ozdobami: jabĺčkami, orieškami, sladkými perníčkami, stužkami, ....

              Ukázali sme si a samozrejme aj ochutnali dobroty, ktoré nesmeli chýbať na žiadnom štedrovečernom stole: jabĺčka, oblátky, bobaľky, medovníčky, cesnak, med.

              Nasledovalo malé vianočné občerstvenie a rozdávanie darčekov, ktoré si deti vlastnoručne pripravili a tak sa navzájom potešili.

              Aj Vám všetkým prajeme príjemné a pokojné prežitie tohtoročných Vianoc.

              Mgr. Martina Tomášová