• Novinky

            • Technická olympiáda - Okresné kolo

            • Nový úspech našej školy:

              Tomáš Koščo: 1.miesto
              Filip Ján Kolesár: 3.miesto
              Ján Hudačko: 3.miesto

              Súťaž: Okresné kolo v technickej olympiáde
              Kolo: Okresné kolo


            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci!
              V prvom rade Vám chceme popriať všetko dobré v novom roku, ktorý dúfame, že bude už pokojnejší ako bol ten predchádzajúci. Na základe zverejnených informácií ministra školstva  sa v pondelok, t.j. 10.1. 2022 nastupuje do školy. Pri nástupe do školy vás žiadame, aby ste pretestovali svoje deti a nezabudli vypísať elektronicky alebo papierovo vyhlásenie o bezpríznakovosti, ktoré je potrebné v pondelok odovzdať aj s výsledkom testu.
              Tí, ktorí  si nestihli vyzdvihnúť testy a papiere o bezpríznakovosti, tak môžu urobiť osobne v piatok 7.1.2022 na vrátnici školy v čase od 8:00 hod do 13:00 hod. Ďakujeme a tešíme sa na Vás. 

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci!

              Od 13.12.2021 žiaci 2. stupňa prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Platí pre nich naďalej školský poriadok, ktorý sme aktualizovali 

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci !

              V piatok bol aktualizovaný školský semafór platný od 29.11.2021

              V prípade pozitívneho výsledku samotestovania Ag samotestom žiaka počas školského roka:

              1. Žiak zostáva doma – nemôže ísť do školy.

              2. Rodič telefonicky kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup.

              3. Rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam.

              4. Žiaci z triedy, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu počas obdobia 2 dni pred jeho testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov, idú do karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia).

              S pozdravom 

              Mgr. Ľudmila Zembuchová

            • Oznam

            • Riaditeľka Základnej školy V Michaľanoch, v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka

              udeľuje riaditeľské voľno dňa 26.11.2021 (piatok) žiakom druhého stupňa z prevádzkových dôvodov .

              Vo vyučovaní sa bude pokračovať 29.11.2021 (pondelok).

            • Návšteva obecnej knižnice

            • Október- Medzinárodný mesiac školských knižníc si žiaci 1.B a 4. A pripomenuli návštevou obecnej knižnice . S úsmevom nás privítala knihovníčka, p. Kondášová, ktorá nás pustila do svojho, všetkým slúžiaceho kráľovstva.. Oboznámila nás a  najmä našich prváčikov, ako sa rodí kniha, kto sa na jej tvorbe podieľa, kto ju vydáva, skôr než si ju zakúpime alebo vypožičiame v knižniciach.  Tvorivými aktivitami sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí o papieri. Štvrtáci prijali výzvu pani knihovníčky zúčastniť sa   marcovej tvorivej dielne zameranej na život a tvorbu  spisovateľa Ľ. Feldeka.

              Na záver nás čakalo sladké pohostenie.

              Ďakujeme a dočítania 😊

              Mgr. O. Danková, K. Goreová

            • Vyhodnotenie súťaže, Najkrajšia tekvica

            • Dnes sme vyhodnotili súťaž Najkrajšia tekvica. 1.miesto- L. Takáčová 3.A 2.miesto- M. Vagášová 1.A 3.miesto- D. Becová 2.A 4.miesto-N.Bušová 1.A 5.miesto- S.Szemanová 5.B S. Kloncko 5.A Ako už býva zvykom, ocenení sú nielen víťazi, ale aj všetci, ktorí sa do súťaže zapojili. Veríme, že sa im ceny páčili a zapoja sa aj do ďalších súťaží pripravovaných žiačkou školskou radou. ( Žiaci, ktorí si dnes cenu neprevzali, tak môžu urobiť neskôr) Koordinátorka ŽŠR Mgr. E. Vagášová

               

               

               

               

               

               

               

            • Deň stromov, Deň jablka

            • Dnešný deň v našej škole prebiehal v duchu Dňa stromov a Dňa jablka. Žiaci ôsmeho ročníka mali besedu s ochranármi prírody a celá  škola si  pochutila na dobrotách upečených u jabĺk.

              Ďakujeme všetkým zamestnancom ZŠ a samozrejme aj  všetkým rodičom, ktorí prispeli svojimi dobrotami.

            • ,, Nebojím sa zubného kazu „

            • Štrnásty október je ,, Svetovým dňom pre budúcnosť bez zubného kazu“ a pri príležitosti tohto dňa sa k online edukácii - 12.10  pripojili aj naši štvrtáci. Celou edukáciou nás sprevádzali kamarátky myšky Elinka a Maxík.

              Ukázali nám, prečo sa nebáť zubného lekára, aká je dôležitá správna technika čistenia, vhodná zubná kefka, pasta a taktiež zdravý životný štýl. Elinka a Maxík nás virtuálne zaviedli do stomatologickej ambulancie k zubnej lekárke, ktorá nám ukázala všetky pomôcky a nástroje potrebné k ošetreniu chrupu. Vyskúšali sme si aj správne čistenie zúbkov.Musíme sa priznať, že strach zo ,,zubára“ z nás opadol 😊.

              Ďakujeme 😊

              Mgr. Olga Danková, triedna  učiteľka IV. A a Mgr. Mária Takáčova, koordinátorka zdravého životného štýlu