• Novinky

            • Výstava robotov III.A

            • III.A sa v piatok 15.10.2021 presunula do sveta filmov Transformers, Matrix, Star wars či Terminátor. Boli sme v Auparku Košice na výstave s názvom ROBOTICKÍ HRDINOVIA, ktorá k nám zavítala z Poľska.Výlet sa vydaril. Stihli sme sa odfotiť s robotmi, hodiť drobné do "jazierka" a zaželať si niečo, ochutnať zmrzlinu, sledovať dopravu v meste ( keďže je to aktuálne učivo vlastivedy). Odfotili sa na kolobežke. A stihli sme aj kúpiť pizzu, ktorú sme už jedli vo vlaku .

            • Hovorme o jedle III.A

            • V utorok sme V III.A mali projektový deň. V rámci projektu Hovorme o jedle sme mali tému: Ovocie a zelenina. Okrem toho ,že sme názvy zeleniny zoradili podľa abecedy, tak sme zeleninu ochutnali a urobili si malé raňajky v škole . Na angličtine sme trochu hrali ovocné pexeso a potom sme hádali, čo za ovocie ochutnávame . Na výtvarnej sme samozrejme maľovali ovocie. Na pracovnom vyučovaní sme vyrábali ovocného ježka a popritom sme si jedli stavebný materiál. Papkáči sú to dobrí a je super, že majú radi zeleninu i ovocie.Poobede na krúžku sme sa držali témy a vyrobili sme krásne darčeky pre starých rodičov .

               

               

            • Hovorme o jedle I.A

            • Včerajší deň sa v 1.A niesol v znamení mlieka a výrobkov z neho. Povedali sme si o zvieratkách, ktoré nám túto vzácnu bielu tekutinu ponúkajú, vyrobili sme si vlastný banánový milkshake a plagát o mlieku, hľadali sme písmenká, ktoré už poznáme v slovách mliečnych výrobkov, ochutnali sme rôzne chutné mliečne výrobky a veľa iného. Nakoniec sme boli pozrieť zvieratká na miestnej farme, kde sme dostali chutné jabĺčka. Všetkým sa mliečny deň veľmi páčil a už sa tešia, že podobný zažijú aj v druhom ročníku.

              Mgr. Jana Maďarová, triedna učiteľka 1.A

            • Súťaž o najkrajšiu tekvicu

            • Tento týždeň na našej škole prebiehala súťaž Najkrajšia tekvica, ktorú organizoval školský parlament. Našu chodbu zdobili prekrásne tekvice, ktoré obdivovali deti, učitelia i všetci zamestnanci. Dvadsať nádherných, krásne vypracovaných , napaditých tekvíc skrášľovalo prostredie školy. Potešte sa i vy pohľadom na túto krásu a ak sa vám tekvica zapáči, neváhajte ju označiť . Potešíte nás i autora tekvice. Ďakujeme. S potešením a vďakou Mgr. E. Vagášová- koordinátorka ŠP

            • Beseda

            • V rámci prevencie  prebieha v škole , beseda s policajtkou na tému - K bezpečnému prechodu cez železničné priecestie.

              Naši prváci....

            • Samotestovanie

            • Žiadame rodičov, ktorí prevzali samotestovacie sady pre svoje deti, aby vykonali test v pondelok ráno poprípade v  nedeľu  večer.  Čestné vyhlásenie o samoodbere odovzdajú žiaci  pri vstupe do školy, resp. môžete ho vypísať aj na našej  stránke po prihlásení v sekcii úvod a v záložke žiadosi/vyhlásenia.

               

            • Oznam

            • Vážení rodičia, dňa 13. a 14. septembra od 13:00 do 15:00 hod. budeme odovzdávať samotestovacie sady  rodičom, ktorí odovzdali záväznú objednávku.

            • Začiatok školského roka v triede žabiek v I. B

            • 2. 9. 2021 bol veľký deň v živote každého prváčika.

              Aj naši prváci sa nevedeli dočkať chvíle, keď vstúpia do svojej triedy vo veľkej škole. V 1. B triede ich čakalo milé prekvapenie. Nová kamarátka žabka Žofka. Od teraz im bude vo všetkom pomáhať, so všetkým sa jej môžu zdôveriť.

              Tak milí prváci – šikovné žabky, prajeme Vám veľa radosti a vytrvalosti pri učení a poznávaní sveta.

              Triedna učiteľka 1. B Mgr. Martina Tomášová

            • Pozvánka

            • Vážení rodičia, milí žiaci!

              Srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022, ktoré sa uskutoční 2. septembra 2021 o 900 hodine na parkovisku pred hlavným vchodom do školy.

            • Oznam

            • Milí rodičia!

              V dňoch 25.08.2021-27.08.2021 môžete prihlasovať svoje deti na stravu do školskej jedálne Michaľany.

              K dispozíci máte zapisny_listok_21_22(1).pdf, ktorý musíte vypísať. Prosím , dôkladne si ho prečítajte!

              Prihlasovať deti môžete od 08.00 hod. do 12.30. hod.  osobne u vedúcej ŠJ Michaľany (služobný vchod ŠJ) alebo telefonicky na t.č. 056 6702 271. V prípade telefonického prihlásenia ste povinný zapisny_listok_21_22(1).pdf​​​​​​​ doručiť vedúcej ŠJ do 30.08.2021.

              Cena stravného a podmienky stavovania sú zhrnuté v zápisnom lístku.

              Dotácie na obedy „zadarmo“ sa menili, v prípade nejasností kontaktuje príslušný ÚPSVaR, obecné úrady, prípadne vedúcu ŠJ Michaľany.

              Ďakujem za pochopenie

                                                                                                Valéria Orosová

                                                                                                    vedúca ŠJ

            • Oznam

            • Vážení rodičia,

              na základe najnovšieho Školského semaforu  potrebujeme od Vás tieto informácie:

              1. Prosíme Vás, aby ste nás informovali (telefonicky, školským mailom alebo  cez aplikáciu edupage), či máte záujem pretestovať vaše dieťa  kloktacími testami pred nástupom do školy – oznámiť do 25. 8. 2021.

              2. Každá škola má možnosť objednať samotestovacie sady pre žiakov do domácnosti, ktoré budú aplikovať doma rodičia. V prípade záujmu to oznámteškole (telefonicky, školským mailom alebo  cez aplikáciu edupage ) do 25.8.2021

              3. Do 31. 8. 2021 oznámte triednemu učiteľovi , či je dieťa zaočkované, či prekonalo počas prázdnin Covid, či ste boli na dovolenke v zahraničí posledný prázdninový týždeň

            • Pomôcky na školský rok 2021/2022

            • Vážení rodičia, milí žiaci,ponúkame Vám zoznam pomôcok na ďalší školský rok. Môžete si ich postupne zadovážiť, aby ste  v septembri nemuseli narýchlo zháňať. Do konca prázdnin je ešte ďaleko, preto si ich v zdraví užite. Stretneme sa v septembri. Tešíme sa na Vás!

              Zosity_21_22_.docx

              Riad.školy Mgr. Ľ.Zembuchová

            • Oznam

            • Dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť nasledovné právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z.
              o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“):

               

               

               

              Vyššie uvedené právne úpravy od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

               

              • ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ a doplnenie novej skupiny detí,ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie. Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus. V nadväznosti na uvedené dochádza k zmene okruhu oprávnených detí a dotácia sa poskytuje:

               

              • v zmysle 4 ods. 3 písm. a) zákona o dotáciáchnakaždé dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo  ZŠ a v  MŠ alebo v ZŠ je najmenej 50 % detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi;
              • v zmysle 4 ods. 3 písm. b) zákona o dotáciáchna dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (ďalej len „dieťa v HN“) alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „dieťa v ŽM“),
              • v zmysle 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách nadieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu[1](ďalej len „deti bez daňového bonusu), táto skutočnosť sa žiadateľovi podľa 4 ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením.

              Rodičia, ktorí nemajú nárok  na daňový bonus vypíšu:

              1. cestne_vyhlasenie.docx 

              2. prinesú potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo

              3. potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima.

              Najneskôr do  31.júla 2021 vypísané odovzdajú na Obecný  úrad v Michaľanoch.

              Deti rodičov, ktorí si daňový bonus uplatňujú u svojich zamestnávateľov, budú platiť stravné podľa finančných pásmien vydaných MŠVVaŠ.

               

              [1]§ 52zzj ods. 2 písm. c) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení zákona č. 416/2020 Z. z. (s účinnosťou od 01.01.2022 – odkaz na ustanovenie § 33 ods. 1 písm. c) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení v znení zákona č. 416/2020 Z.

            • Výlety

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlety.

              Rozlúčková párty IV.B

              Rozlúčkový piknik & posledný deň v 4.A

            • Oznam

            • Vážení rodičia!

                  Podľa Usmernenia k priebežnému hodnoteniu a celkovému hodnoteniu žiakov základných škôl v školskom roku 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 zo dňa 6.12.2020 sa po rozhodnutí riaditeľky školy na pedagogickej rade 02.06.2021 o celkovom hodnotení žiakov za druhý polrok školského roka 2020/2021 rozhodlo nasledovne:

              1.   v prvom ročníku sa realizuje slovné hodnotenie

              2.  v druhom až deviatom ročníku a v špeciálnych triedach budú žiaci klasifikovaní známkou pri hlavných predmetoch( matematika, slovenský jazyk a literatúra, fyzika, biológia, chémia, dejepis, geografia, anglický jazyk, ruský jazyk v 7.- 9. ročníku)

              3. pri komplementárnych predmetoch( náboženská výchova, etická výchova, telesná a športová výchova, výtvarná výchova, hudobná výchova, pracovné vyučovanie, občianska náuka, technika, informatika, praktické vyučovanie, seminár zo slovenského jazyka, seminár z matematiky, zábavná angličtina a ruský jazyk v 5. ročníku) budú žiaci hodnotení len slovom absolvoval.